torstai 22. marraskuuta 2012

Omaa osaamista jakamaan!


Jaa-a. Mikäs onkaan sitä minun ydinosaamista ja ennen kaikkea onko se sellaista, mitä voisin jakaa muille verkossa?

Teen väitöstutkimusta aiheesta viestinnän esteet ja edistäjät julkisorganisaatioiden verkostoitumisessa. Koen vahvasti, että tutkimukseni pääteemat eli verkostoituminen, verkostoviestintä ja viestintä julkisorganisaatioiden verkostoissa ovat sellaisia, jotka kiinnostavat julkisorganisaatioita ja niiden edustajia sekä valtionhallintoa, joka linjaa aluekehittämisstrategiassaan vahvaa verkostoitumistarvetta koko Suomeen. Tutkimukseni ja sen tulokset ovat mielestäni siis kiinnostavia käytännön työelämälle. Entäpä sitten tieteellinen kiinnostavuus? Verkostojen tutkimus on ollut trendi jo jonkin aikaa, mutta verkostojen viestintään liittyvä tutkimus kaipaa edelleen lisukkeita, joita minä tutkimuksessani tulen tarjoamaan. Tutkimukseni tulee olemaan suomenkielinen monografia, joka vaikuttaa myös siihen, että kenelle tutkimukseen liittyvää osaamistani kannattaa jakaa verkossa.

Entäpä sitten muu osaamiseni? Olen tehnyt lukuisia viestintävalmennuksia, markkinointiviestinnän koulutuksia ja organisaatioviestintään liittyviä suunnitelmia ja strategioita. Voisinko jakaa näitä verkossa? Mitä hyötyä tästä minulle olisi? Ensinnäkin saisin varmasti palautetta - sekä positiivista että negatiivista. Erityisen kiinnostavana ajatuksena pidän sitä, että rakentaisin verkkoportfolion, jossa olisi esimerkkejä viestinnän osaamisestani. Erityinen vahvuuteni on esiintymistaito, joten minun kannattaisi myös tehdä itsestäni video esimerkiksi valmennus- tai esiintymistilanteessa. Oman osaamisen jakamisen hyöty näkyisi toivottavasti myös konkreettisina työtarjouksina!

Mitkä ovat osaamiseni jakamisen haitat sitten? Ensimmäinen, mikä tulee mieleen on se, että joku varastaa ideani ja kopioi materiaalini. Tämä on varmasti tyypillinen pelko minun ikäiselleni. Mutta kun opiskelen hieman lisää sosiaalisesta mediasta ja tekijänoikeuksista, niin luulenpa, että nämäkin pelot helpottavat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti